Kuru Meyve

Hurma Çeşitleri ve İsimleri

Hurma Çeşitleri ve İsimleri

Hurma en lezzetli ve vitamin değeri yüksek besin grubu içerisinde yer alır. Özellikle kişiler sağlıklı atıştırmalık alternatifleri arıyorsa en doğru yiyecekler arasındadır. Ancak diyabet hastaları çok dikkatli şekilde tüketmeli hatta doktorlarına danışarak yemelidir. Aynı zamanda hamile ve emziren anneler de hurma tüketirken uzmana danışmalı ve ona uygun dengeli şekilde glisemik indeksi yüksek atıştırmalıkları yemelidir.

Hurma sağlıklı, besin değeri oldukça yüksek gıdalar arasında yer alır. Özellikle tatlılara düşkün olan bireyler krizlerini hurma ile hızlı şekilde giderebilir. Kuru hurma yerine yaş hurma tüketilmesi kişilerin hızlı şekilde tatlı ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olur. Taze, organik, uzun süre tüketilebilen hurma ve çeşitleri pestil.net üzerinden güvenle alınabilir. Birçok kuruyemiş ve kuru meyveleri hijyenik şartlarda üretip özenle paketler ve tüketicilere ulaştırır. Böylece birçok kişinin güvenini kazanır ve hizmetlerini geliştirme imkânı elde eder. Birbirinden farklı hurma çeşitleri vardır. Bu farklılık renk, boyut, şekil ve içerdiği vitamin miktarına göre değişir. Hurma isimlerinden bazıları şunlardır: mecdül hurması, medine mebrum hurması, iran hurması, sugai hurması, tunus hurması, cennet hurması,  acve hurma, şelebi hurma, meşruk hurma ve berni hurmadır.

Hurma Çeşitleri Farkları

Farklı hurma çeşitlerinin özgün besin değerleri vardır. Özellikle şeker hastalarına uygun hurmalar da bulunur. Bu nedenle hurma çeşitleri ve isimlerini bilmekte fayda vardır. Hurma en çok ramazan ayında tüketilir ve talep edilir. Ancak her mevsimde hurma güvenle tüketilebilir. Hurma çeşitleri ve faydaları şunlardır:

  • Medine hurma: Şekil olarak oldukça büyük hurmadır. Tatlı, ince kabuklu ve yemesi kolay, zevklidir. Medine hurmasının diğer ismi ise mabroom olarak bilinir.
  • Mecdül hurması: Büyük, etli ve açık kahverengi yapıda olan hurmadır. Diğer ismi Kudüs hurmasıdır. Folik asit oranı yüksek olduğu için bebek düşünen kadınlar rahatlıkla tüketilebilir. Fosfor, demir ve kalsiyum oranları hayli yüksektir.
  • Tunus hurması: Yapısı ne kuru ne de yaştır. Açık kahverengidir ve diğer hurma türüne göre şeker oranı düşük olduğu için diyabet hastaları rahatlıkla tüketebilir.
  • Sugay hurması: Hurmanın kenar kısımları açık renklidir. Bunun nedeni şekerin kenarda toplanmasından kaynaklıdır. Lif oranı oldukça yüksektir. Aynı zamanda şeker oranı düşük olduğu için şeker hastalarına özel hurma olarak da bilinir.

EN TAZE KURUMEYVE ÜRÜNLERİ GÜMÜŞHANE'DEN

PESTİLİN ANAVATANI GÜMÜŞHANE'DEN DİREKT KARGO

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir