Kapıda Nakit Ödeme Kolaylığı
🚛 950 TL ve üzeri Siparişlerde Ücretsiz Kargo
😍 Gümüşhane'den Direkt Kargo
🎁 2000 TL üzeri siparişlerde Fincan Takımı Hediye
Kapıda Nakit Ödeme Kolaylığı
🚛 950 TL ve üzeri Siparişlerde Ücretsiz Kargo
Pestil Nasıl Yapılır?

Pestil Nasıl Yapılır?

Mutfağınızdan asla eksik etmemeniz gereken pestil, besleyici ve faydalı bir gıda olmasıyla birlikte lezzetiyle de gönüllere taht kuruyor. İşte pestilin yapılışı ve pestille ilgili diğer sorularınızın yanıtları…

Dut Pestili Nasıl Yapılır?

Dutları yıkadıktan sonra bir tencereye koyun ve üzerine 1 kilo meyveye 1 litre olarak şekilde su ilave edin. Kaynadıktan sonra nişasta ve şeker ilave ederek yeniden kaynatın. Sonrasında rondodan geçirin ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Temiz bir bezin üzerine az miktarda nişasta serpin ve bu karışımı ince bir tabaka halinde serin. Kurumasının ardından katlayarak ya da keserek kaldırabilirsiniz.

Üzüm Pestili Nasıl Yapılır?

Üzümleri yıkayarak sağlarını ayıklayın. Bir tencereye koyarak üzerinde eşit oranda su ilave edin ve kaynatın. Bir yandan da üzümleri ezici kullanarak ezebilirsiniz. Kaynadıktan sonra süzgeçten geçirin ve posasını ayırın. Elde ettiğiniz suya nişasta ve şeker ilave ederek yeniden kaynatın. Kıvam alması için nişasta ilavesi yapabilirsiniz. 15 dakika kaynayınca temiz bir beze sererek kurutun.

Pestilin Faydaları Nelerdir?

İçerdiği vitamin ve mineraller yardımıyla bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerisinde A, E, D, K ve B vitaminleri bulunur. 100 gram pestilde 39 miligram fosfor, 1260 miligram potasyum ve 33 miligram sodyum. Bu sayede kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur ve mevcut hastalıkların tedavisine de yardımcı olur. Kansızlığa iyi gelir ve enerji verir. Tiroid hastalığının tedavisine yardımcı olur.

İncir Pestilinin Faydaları Nelerdir?

Bol miktarda kalsiyum ve K vitamini içerdiğinden kemik sağlığını güçlendirir. Kalp sağlığını korur ve yüksek tansiyondan kalbin olumsuz yönde etkilenmesini önlemeye yardımcıdır. Sindirim sistemini düzenler ve sindirim sistemi hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Kabızlığı giderir ve mideyi rahatlatır. İçerdiği magnezyum ile saç sağlığına iyi gelir ve saç köklerini güçlendirir.

Pestil Kaç Kalori?

Üzüm pestili kalorisi 353 kcal (100 gr) . Dut pestili kalorisi 395 kcal (100 gr) . İncir pestili kalorisi 350 kcal (100 gr) . Erik pestili kalorisi 344 kcal (100 gr) . Kayısı pestili kalorisi 322 kcal (100 gr)

KAPIDA ÖDEME KOLAYLIĞI İLE GÜMÜŞHANE'DEN DİREKT KARGO

Pestil ürünlerimizi incelediniz mi?

Cevizli Pestil

Cevizli Pestil

Cevizli Köme

Cevizli Köme

Bol Cevizli Köme

Bol Cevizli Köme

Sade Dut Pestili

Sade Dut Pestili