Kapıda Nakit Ödeme Kolaylığı
🚛 950 TL ve üzeri Siparişlerde Ücretsiz Kargo
😍 Gümüşhane'den Direkt Kargo
🎁 2000 TL üzeri siparişlerde Fincan Takımı Hediye
Kapıda Nakit Ödeme Kolaylığı
🚛 950 TL ve üzeri Siparişlerde Ücretsiz Kargo
Kavrulmuş Fındık Faydaları Nelerdir?

Kavrulmuş Fındık Faydaları Nelerdir?

Kavrulmuş Fındık Faydaları

Fındık çiğ ve kavrulmuş olarak tüketilebilir. Bireylerin zevklerine göre farklı şekillerde fındıklar yenebilir. Örneğin kavrulmuş fındık sade olarak yenilebileceği gibi tatlılarda, kurabiye, keklerde, sunumlarda da sıklıkla kullanılır. Farklı tatlar elde etmek için kavrulmuş fındıktan yararlanılabilir. Böylece hem sağlıklı alternatifler yaratılır hem de kişileri tok tutarak zayıflamaya yardımcı olunur.

Fındıklar içerisinde bol miktarda lif bulundurduğu için sindirime yardımcı olur. Aynı zamanda tok tuttuğu için kilo verme sürecine katkıda bulunur, metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Fındıkların taze, organik, güvenilir, özenle paketlenmiş şekilde pestil.net üzerinden hızlı şekilde alınabilir. Böylece bireyler güvenle kavrulmuş fındık ya da çiğ fındık tüketerek sağlıklı atıştırmalıklardan yararlanabilir. Hijyenik şartlarda üretilen ve özenle paketlenen kavrulmuş fındık uzun süre sorunsuz şekilde saklanabilir. Kavrulmuş fındık faydaları şunlardır:

  • İçerisinde bol miktarda B vitamini, lif, protein, karbonhidrat, pantotenik, tiamin bulunur. Böylece vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin bir kısmını sağlıklı şekilde karşılar.
  • Fındık içerisinde bulunan yağı da oldukça sağlıklıdır ve E vitamini ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur.
  • E vitamini sayesinde cildin güzelleşmesini, yaşlılık belirtilerinin azalmasını sağlar.
  • Kan hücrelerini yenileyerek kanseri önler. Aynı zamanda demir içerdiğinden kansızlığın giderilmesini sağlar.
  • Kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur.
  • Antioksidan özelliği sayesinde bireyleri hastalıklara karşı korur. Nezle, grip gibi solunum rahatsızlıklarının hızlı şekilde giderilmesini sağlar.
  • B6 vitamini sayesinde hafızayı kuvvetlendirir, konsantrasyonu artırır. Sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, depresyonun azalmasına yardımcı olur.
  • Diyabeti kontrol altına alınmasını sağlar.

Kavrulmuş Fındık Kalori

Genel olarak kavrulmuş bir adet fındık 7 kalori olarak bilinir. Bir avuç kavrulmuş fındık ise 243 kaloridir. 100 gram kavrulmuş fındık kalori miktarı 658’dir.

Kavrulmuş Fındık Kilo Yapar mı?

Kavrulmuş fındık çiğ fındığa göre daha fazla kalori içerir. Çünkü fındığın içerisinde yağ bulunur. Kavrulan fındıkların içerisindeki yağlar ısıya maruz kalarak daha fazla kalori oluşması sağlanır. Tat olarak kavrulmuş fındık daha hafif lezzetlidir ancak çiğ fındıkların yağlarında işlem olmadığı için kalori miktarı olarak daha düşüktür. Bu nedenle fındık tüketilirken mümkün olduğunca çiğ fındık yenilmesi önerilir. Ancak kavrulmuş fındık yenilirse dengeli tüketilmesinde yarar var

KAPIDA ÖDEME KOLAYLIĞI İLE GÜMÜŞHANE'DEN DİREKT KARGO

Pestil ürünlerimizi incelediniz mi?

Cevizli Pestil

Cevizli Pestil

Cevizli Köme

Cevizli Köme

Bol Cevizli Köme

Bol Cevizli Köme

Sade Dut Pestili

Sade Dut Pestili