Kapıda Nakit Ödeme Kolaylığı
🚛 950 TL ve üzeri Siparişlerde Ücretsiz Kargo
😍 Gümüşhane'den Direkt Kargo
🎁 2000 TL üzeri siparişlerde Fincan Takımı Hediye
Kapıda Nakit Ödeme Kolaylığı
🚛 950 TL ve üzeri Siparişlerde Ücretsiz Kargo
En Lezzetli Pestil Hangisidir?

En Lezzetli Pestil Hangisidir?

Pestil, ülkemizde Gümüşhane’de meşhur olan bir yiyecektir. Özellikte tatlı, kuru meyve sevenlerin beğeneceği oldukça besleyici bir atıştırmalık olarak da bilinir. Bireyler, hastalık dönemlerinde ve soğuk kış günlerinde bağışıklığı düşebilir. Pestil kişilerin vücut direncinin artmasını, bağışıklığının güçlenmesine yardımcı olan gıdaların başında gelir. Pestil nedir nasıl yapılır sorusu oldukça merak edilir. Pestil, şeker miktarı yüksek dut, üzüm gibi meyvelerin toplanması, temizlenmesi ve bir araya getirilmesi işlemidir. Formları içeriklerine göre farklılık göstermektedir.

Pestil; pekmez, un ve süt ile meyvelerin karışması sonucu katı bir forma sahip olur. Tatlı, lezzetli ve katı formda olan pestil içeriği sayesinde kişilerin daha sağlıklı olmasını sağlar. Meyveler iyice ezilip, posa haline getirilir ve kurumaya bırakılır. Bu aşamada meyvelerin suyu akar ve birbirine tutunmaya başlar. Böylece pestil tüm malzemeleri bünyesine toplayarak katı bir şekle sahip olur.

Pestil Köme Çeşitleri Nelerdir?

               Pestil, yoğun meyve içerdiği için oldukça besleyici aynı zamanda tatlı bir gıdadır. Yapılışı titizlik gerektirir ve hijyenik şartlar altında üretilmelidir. En sağlıklı, taze ve lezzetli pestiller ise pestil.net üzerinden güvenle alınır. Pestiller içeriğine göre çeşitlere ayrılır. Örneğin cevizli pestil, sade pestil, bademli pestil ya da fındıklı pestildir. Bireyler kendi damak zevkine uygun tatlı ve kuruyemiş içeren pestilleri satın alarak tüketebilir. Böylece bağışıklıkları güçlenir ve tatlı ihtiyaçlarını sağlıklı şekildee giderebilir.

KAPIDA ÖDEME KOLAYLIĞI İLE GÜMÜŞHANE'DEN DİREKT KARGO

Pestil ürünlerimizi incelediniz mi?

Cevizli Pestil

Cevizli Pestil

Cevizli Köme

Cevizli Köme

Bol Cevizli Köme

Bol Cevizli Köme

Sade Dut Pestili

Sade Dut Pestili