Kapıda Nakit Ödeme Kolaylığı
🚛 950 TL ve üzeri Siparişlerde Ücretsiz Kargo
😍 Gümüşhane'den Direkt Kargo
🎁 2000 TL üzeri siparişlerde Fincan Takımı Hediye
Kapıda Nakit Ödeme Kolaylığı
🚛 950 TL ve üzeri Siparişlerde Ücretsiz Kargo
Cevizli Köme Nasıl Yapılır?

Cevizli Köme Nasıl Yapılır?

               Lezzetli ve tatlı krizlerini gideren tariflerin başında köme gelir. Kömenin diğer ismi ise cevizli sucuk olarak da bilinir. Evde kolaylıkla lezzetli, taze cevizli sucuk yapmak mümkündür. Hem daha sağlıklı hem de katkı maddesi içermeden taze cevizli köme yaparak misafirlere ikram edilir ya da kahve, çay yanında keyifle tüketilir.

               Bireyler günün stresini atmak için sevdikleri lezzetler ile sakin bir zaman dilimi geçirmek isteyebilir. Beş çayı ya da kahve molalarında cevizli köme tüketmek hem kan şekerini dengelenmesine yardımcı olur hem de kişilere enerji verir. Cevizli köme diğer adıyla evde cevizli sucuk yapmak için gerekli malzemeler şunlardır: Üzüm pekmezi, un, su, nişasta, ceviz, toz şekerdir. Cevizler yaklaşık olarak bir gün suda bekletilmeli ve yorgan ipliği iğneden geçirilerek cevizlerin ortasından geçirilerek dizilmelidir. Su ve pekmez aynı anda tencerede kaynatılmalıdır. Bir bardak pekmez su karışımı kaynamadan ayırılmalıdır. Pekmezli suyun üzerine un, nişasta eklenip homojen hale gelinceye kadar karıştırılmalıdır. Kaynayınca üzerine şeker eklenerek karıştırılmalıdır. Kaynamaya başlayınca kenara ayrılan pekmezli su yavaşça eklenmelidir. Pekmezin yapısı koyulaştığında ocaktan alınmalıdır. Cevizler bu karışıma batırılmalı ve yaklaşık iki gün soğukta bekletilerek katı forma gelmesi beklenmelidir.

Cevizli Köme Faydaları Nelerdir?

               Cevizli köme içerdiği sodyum ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle spor ve diyet yapanlar rahatlıkla tüketebilir. Aynı zamanda kalp hastalıklarına karşı kişileri korur. K, B vitamini açısından oldukça zengindir ve bireylere gün içinde enerji verir.

KAPIDA ÖDEME KOLAYLIĞI İLE GÜMÜŞHANE'DEN DİREKT KARGO

Pestil ürünlerimizi incelediniz mi?

Cevizli Pestil

Cevizli Pestil

Cevizli Köme

Cevizli Köme

Bol Cevizli Köme

Bol Cevizli Köme

Sade Dut Pestili

Sade Dut Pestili